Skip to main content

Τί κάνεις όταν μία συσκευή απαραίτητη για τη ζωή σου, το λογισμικό της δεν υποστηρίζει το κινητό σου!

Τί κάνεις όταν μία συσκευή απαραίτητη για τη ζωή σου, το λογισμικό της δεν υποστηρίζει το κινητό σου!


    {DISCLAIMER:
    Το παρόν άρθρο – οδηγός δεν έχει καμία διάθεση να διαφημίσει, αλλά ούτε και χορηγείται από τον οποιοδήποτε.  Δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε δυσλειτουργία που μπορεί να προκληθεί στο κινητό σας από τις οδηγίες που θα ακολουθήσετε σε αυτόν τον οδηγό ή για τη μη επιτυχή λειτουργία της εφαρμογής, προχωρήστε εάν το επιθυμείτε με δική σας ευθύνη.}

    Αυτό είναι το πρώτο άρθρο που αποφάσισα να γράψω στο Silicon Drifters. Ο στόχος του παρόντος ιστολογiου είναι η παρουσίαση τεχνολογικών λύσεων και οδηγών για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά μας (που επί της ουσίας είναι υπολογιστές τσέπης πλέον), για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας.
     Εδώ θα παρουσιάσω έναν σημαντικό οδηγό για πολλούς ανθρώπους, για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας καθώς παρουσιάζει αυξητική τάση σήμερα, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής (η καθιστική ζωή δε βοηθάει καθόλου) και του άγχους που γεννά αυτός. Δεν γράφεται ο οδηγός αυτός για να διαφημίσει το συγκεκριμένο προϊόν, ούτε χορηγείτε από την εταιρία που το κατασκευάζει, ίσως και να παραβιάζει τους όρους χρήσης που έχει διατυπώσει ο κατασκευαστής. Αλλά είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό για πολλούς από μας και αφού ζούμε σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής στενότητας, θεώρησα ότι πρέπει να το κάνω αυτό (χωρίς να έχω σκοπό το κέρδος) όταν βρήκα τον τρόπο να το κάνω να δουλέψει για μένα και να το μοιραστώ με τους υπόλοιπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, μην έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα καινούργιο κινητό android που να υποστηρίζετε από την εταιρία που βγάζει τον μετρητή.
   

Ο μετρητής. 

   
    Ο λόγος γίνεται για τον μετρητή σακχάρου Roche Accu-Chek Instant, ο οποίος δεν διαφημίζεται εδώ, αλλά μου δόθηκε (δωρεάν) από τον φαρμακοποιό μου, γιατί η εταιρία καταργεί το παλαιότερο μοντέλο που έχω και η εύρεση ταινιών μέτρησης θα γίνει αδύνατη. Έχει πολλά κι ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ο μετρητής αυτός, αλλά αν δεν έχεις κινητό που να υποστηρίζεται από την εταιρία δεν μπορείς να τα αξιοποιήσετε και σαν να μην έφτανε αυτό το γεγονός ότι έχει μόνο ένα κουμπί για τη λειτουργία του χάνεις και μέρος της λειτουργικότητας του παλαιότερου και ξεπερασμένου (για την κατασκευάστρια εταιρεία) μοντέλου.

Περιγραφή του μετρητή και της λειτουργίας του.


    Το Instant παίρνει δυο μπαταρίες CR2032 3V (ίδιες με αυτές που παίρνουν οι μητρικές των υπολογιστών μας) και χρειάζεται δυο γιατί διαθέτει bluetooth συνδεσιμότητα. Επίσης διαθέτει μια θύρα micro USB, όπως η υποδοχή για τη φόρτιση των κινητών μας (εκτός από τις συσκευές του δαγκωμένου μήλου). Έχει την κλασική υποδοχή για όλους τους μετρητές που τοποθετείται η ταινία μέτρησης. Όμως έχει ένα και μοναδικό κουμπί, το οποίο ενεργοποιεί τη συσκευή (ενεργοποιείται και αυτόματα με την εισαγωγή της ταινίας) και κάπου εδώ ξεκινά το θεματάκι μας.
    Αυτό το ένα κουμπί ανοίγει τη συσκευή με ένα πάτημα και αμέσως μας δείχνει την τιμή της τελευταίας μας μέτρησης (ώρα και ημερομηνία), με το δεύτερο πάτημα τον μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών, με το τρίτο πάτημα τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών, με το τέταρτο πάτημα τον μέσο όρο των τελευταίων 90 ημερών και με το πέμπτο και τελευταίο πάτημα σβήνει η συσκευή. Λόγο της έλλειψης 2 επιπλέον κουμπιών που είχε η συσκευή που είχα το προηγούμενο διάστημα, δε μπορείτε να πλοηγηθείτε στις προηγούμενες μετρήσεις σας! Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή σας είτε μέσω καλωδίου USB (όπως αυτό που έχουμε για να φορτίζουμε τα κινητά ή να περνάμε τα δεδομένα του στον προσωπικό μας υπολογιστή), είτε μέσω bluetooth στο κινητό μας, με τη χρήση της κατάλληλης εφαρμογής που παρέχεται από την κατασκευάστρια εταιρεία, στο Play Store της Google. Κι εδώ είναι η ουσία του άρθρου αυτού καθώς η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για συγκεκριμένες συσκευές, έτσι μεγάλο μέρος των χρηστών δεν έχουν πρόσβαση στις παλαιότερες μετρήσεις τους.
    Αν το τηλέφωνο σας δεν είναι στη λίστα συμβατότητας τότε η εφαρμογή δεν εμφανίζεται στην εφαρμογή Play Store του κινητού σας. Ενώ αν κάνετε την αναζήτηση στο Play Store στον browser θα σας εμφανίσει ένα μήνυμα ότι δεν έχετε καμία συμβατή συσκευή για να εγκαταστήσετε το λογισμικό αυτό. Στο επίσημο site του κατασκευαστή έχει αναρτηθεί λίστα με τα συμβατά τηλέφωνα, αλλά κάποιος που δεν έχει συμβατό κινητό τί μπορεί να κάνει; Μπορεί να αγοράσει ένα από τα συμβατά τηλέφωνα και να εγκαταστήσει την εφαρμογή και να συνεχίσει τη ζωή του.   

    Υπάρχει όμως λύση για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς νέας συσκευής;

    ΝΑΙ, υπάρχει! (Αρκεί το κινητό μας να έχει την ανάλογη android έκδοση!)
Συμβατές εκδόσεις android είναι: 4.4, 5.0, 5.1, 6.0. Αν έχουμε κάποια παλαιότερη θα χρειαστεί να επενδύσουμε σε μία καινούργια συσκευή και καλό θα ήταν να είναι συμβατή (λίστα συμβατών τηλεφώνων εδω).
    Εφόσον το κινητό μας έχει υποστηριζόμενη έκδοση android, θα πρέπει να βρούμε το .apk της εφαρμογής και να το κατεβάσουμε στη μνήμη του. Με μία απλή αναζήτηση στην αγαπημένη μας μηχανή αναζήτησης θα το βρούμε πολύ εύκολα, ίσως να είναι και η πρώτη πρόταση της αναζήτησης μας! Αν γράψουμε “accu-chek connect apk” στο https://duckduckgo.com/ το βρίσκουμε αμέσως στο πρώτο κιόλας αποτέλεσμα! Μπορούμε να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας και μετά να το περάσουμε με USB καλώδιο στο κινητό μας ή να το κατεβάσουμε μέσω του browser μας κατευθείαν στο κινητό μας.
   

    Βήμα 1ο:


    Κατεβάζουμε την εφαρμογή στο κινητό μας:
Ανοίγουμε τον browser (IceCat, FireFox, Chrome κλπ), μπαίνουμε στην μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούμε (duckduckgo.com, google.com, yahoo.com κλπ) και γράφουμε “accu-chek connect apk”, θα είναι το πρώτο ή ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα).
    Εδώ προτείνω το https://duckduckgo.com/ γιατί είναι το πρώτο αποτέλεσμα.
Πατήστε το “download” για να το κατεβάσετε (εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ). Και μόλις κατέβει ακολουθήστε το 2ο βήμα.


    Βήμα 2ο:

   
    Αφού το .apk της εφαρμογής βρίσκεται στη μνήμη του κινητού μας θα πρέπει να προβούμε σε μερικές ρυθμίσεις ώστε να μπορέσουμε να την εγκαταστήσουμε, όχι δε χρειάζεται να “ρουταρουμε” το κινητό μας. Θα πάμε στις ρυθμίσεις της συσκευής μας και θα ενεργοποιήσουμε την επιλογή “Άγνωστες πηγές”. Πάμε στις Ρυθμίσεις μετά στην Ασφάλεια και μέσα εκεί θα βρούμε την επιλογή Άγνωστες πηγές, και πατάμε να ενεργοποιηθεί. Πατάμε ΟΚ στο μήνυμα που θα μας εμφανιστεί και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. 



    Βήμα 3ο:


    Αυτό είναι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας, η εγκατάσταση της εφαρμογής.
Ανοίγουμε την εφαρμογή που έχουμε στο κινητό μας, με την οποία βλέπουμε τα αρχεία που έχουμε στην συσκευή. Πάμε στον φάκελο που έχει κατέβει το αρχείο της εφαρμογής (το .apk), συνήθως είναι ο φάκελος “Downloads”, πατάμε πάνω στο αρχείο και μας βγάζει την επιλογή να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή. Πατάμε επόμενο και μετά εγκατάστασή. 







    Αυτό ήταν! Τελειώσατε.
Η εφαρμογή είναι έτοιμη για χρήση στο κινητό σας.

    Προσοχή όμως, πατήστε μια φορά για να ξεκινήσει, θα κάνει μερικά δευτερόλεπτα για να ανοίξει. Αν δεν ανοίξει καταργήστε την εφαρμογή και επανεγκαταστήστε την εφαρμογή, ακολουθώντας μόνο το 3ο βήμα του παρόντος οδηγού. Αν και πάλι δεν τρέξει η εφαρμογή τότε δεν έχετε τη σωστή έκδοση Android οπότε θα πρέπει να αλλάξετε μετρητή ή κινητό.


Μερικές ακόμα, χρήσιμες πληροφορίες!

    Πώς δουλεύει όμως το  Accu-Chek Instant; Είναι πολύ εύκολο αν και οι οδηγίες χρήσης που ακολουθούν τη συσκευή δεν είναι καθόλου κατατοπιστικές, όμως η εταιρία έχει 2 κατατοπιστικά βίντεο στο YouTube, τα οποία θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

1. Οδηγίες χρήσης Accu-Chek Instant:
https://www.youtube.com/watch?v=NfPZiSBbRSs

2. Μετρητής Accu-Chek Instant: Σύζευξη και ρύθμιση
https://www.youtube.com/watch?v=op9CYI2T9BA

    Αυτά από μένα (Linux Drifter), ελπίζω το άρθρο/οδηγός να βοήθησε στη καθημερινότητα σας, σύντομα θα ανεβάσουμε και άλλα άρθρα, σχετικά με την τεχνολογία. Μέχρι τότε να περνάτε καλά!

Comments

Popular posts from this blog

Windows 10 encryption!!! (not your cup of tea, I know!!!)

This guide is not about Linux, it's about Windows, not a regular post. In my workplace i was found in a situation, that we needed to encrypt a Windows laptop, so my co-worker could work remotely. We had an older laptop laying around. That laptop was shipped to us with Windows 10 Home  edition.  Windows 10 Home edition does not come with BitLocker Encryption tool, and many  other features that are shipped in Pro and Enterprise editions. I thought it would be a good idea to create a guide, that would help people increase their privacy and secure their data from others, if something goes south. VeraCrypt is an open source software and a fork of TrueCrypt (TrueCrypt has not had an update for quite a while now), both programs are cross-platform encryption software (Windows, MacOS, Linux). This was my last resort to encrypt Windows 10 Home edition laptop. Read more in the  linux-drifter.com site!!!